dissabte, 12 de desembre del 2009

LE MONDE EXPLICA LES CONSULTES


L'edició digital de le monde del dissabte 12 de desembre dedica dos articles i una editorial a les consultes del 13D. Sota el títol les claus explica el sistema de finançament de les consultes, els períodes en què s'aniran succeint, el suport que han rebut de Sergi López, Santi Santamaria o el President del Barça. Remarca molt especialment el fet que s'hagi obert la Consulta als nous immigrants.
A més, un llarg article titulat Els nacionalistes catalans organitzen un referèndum reprodueix les opinions d'Alfons López Tena, Joan Ridao i l'osonenc Danjoma, que s'autoanomena afrocatalà i no dubta en afirmar que pensa anar a votar per la independència de Catalunya.
El més rellevant és, però, l'editorial que sota el títol d'entrada sospitós de El mal català dedica el diari a la consulta, però molt especialment a les causes que, pensen, la permeten entendre.
Vet ací un fragment:

"Pourquoi les Slovènes et les Lettons auraient-ils droit à un Etat, et pas nous ?", demandent les indépendantistes de Barcelone et d'ailleurs. La reconnaissance de l'indépendance du Kosovo leur a fourni un argument supplémentaire. Ce n'est pas un hasard si l'Espagne dénie à cette région de l'ex-Yougoslavie son nouveau statut. Madrid n'est pas loin de penser qu'à jouer avec le feu...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada