divendres, 11 de desembre del 2009

La consulta popular a la capital del Bages es farà el dia 25 d'abril


La consulta popular a Manresa tindrà lloc el dia 25 d'abril. Així ho ha anunciat aquest divendres el portaveu de les entitats promotores de la consulta, Josep Camprubí. Membres de Manresa Decideix i representants dels vuit municipis que celebraran la consulta popular aquest diumenge s'han aplegat a l'església de Santa Cecília, a Montserrat, per demanar la màxima participació dels ciutadans. Al Bages gairebé unes 20.000 persones podran anar a votar. Els impulsors de les consultes a la comarca expliquen que es donarien per satisfets si la participació és la mateixa que la d'un referèndum vinculant.
A l'església de Santa Cecília, al peu de Montserrat, s'han reunit representants de Manresa Decideix i dels vuit municipis que celebren la consulta aquest diumenge: Castellbell i el Vilar, Marganell, Sant Salvador de Guardiola, Navàs, Sallent, L'Estany, Callús i Calders.
Guillem Cabra, de Sallent Decideix, ha fet una crida a la participació. "La consulta ha de ser una festa de la democràcia i dels catalans", ha dit Cabra, que ha afegit que, de moment, "les vibracions són bones", en el sentit que "cada vegada se'n parla més i la gent en té una bona concepció".
A la comarca del Bages unes 20.000 persones, a partir dels 16 anys, podran anar a votar. Els promotors de la consulta a la comarca estan esperançats amb la participació i es donaran per satisfets si, almenys, és igual a la d'un referèndum vinculant.
Per la seva banda, Manresa finalment celebrarà la seva consulta el dia 25 d'abril. Josep Camprubí, en nom dels promotors de la consulta, ha recordat que un procés com aquest requereix un esforç organitzatiu. Camprubí també ha explicat que s'han posat en contacte amb ciutats com Lleida i Girona per "donar-se suport mutu".
Camprubí ha destacat que Manresa Decideix ja ha consolidat la seva estructura bàsica i que, en aquests moments, compta amb unes 600 adhesions. A més, ha explicat que es posarà en marxa una pàgina web i que s'ha editat el primer butlletí informatiu.

Font: www.manresainfo.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada